[Domov]

[Zvok in sluh]

[Nasveti]

[Slušni aparati]

[Avdiološka oprema]

[Ostalo] [Poslovalnice]

Avdiološka oprema

Avdiometri

Timpanometri

ABR

OAE

VNG

Analizatorji SA

Programska oprema

 
Tihe kabine
 
 

AVDIOLOŠKA OPREMA

Ta stran je namenjena ORL specialistom in drugim, ki pri svojem delu uporabljate avdiološko diagnostično opremo. V našem podjetju SLUŠNI APARATI WIDEX d.o.o. z zagotavljanjem in vzdrževanjem avdiološke merilne tehnike skrbimo, da izvajanje preiskav pri vašem delu poteka tekoče in natančno.

 

Ne spreglejte najnoveše ponudbe:
Novi AC40, novi prenosni timpanometer MT10AD629, Titan, Video Frenzlova očala, video OTOSKOP, širokopasovna timpanometrija, ...

 

Poleg priznanega VNG sistema, je odslej na voljo tudi nadgradnja na ENG sistem.


Zakaj Interacoustics?  

 

 

Dansko podjetje INTERACOUSTICS, že 40 let zagotavlja profesionalnost v avdiologiji z zanesljivimi in naprednimi avdiometričnimi aparati. Zaposleni v Interacousticsu z uporabo najmodernejše tehnologije in avdiološkim znanjem razvijajo kvalitetne aparate, ki zagotavljajo  zadovoljstvo uporabnika. Interacoustics je bilo prvo podjetje v tej industriji, ki je pridobilo oznako »Medical CE«, ki zagotavlja najvišji dokumentirani nivo varnosti za naprave v zdravstvu. 

 

 

Naše podjetje, SLUŠNI APARATI WIDEX, d.o.o. je dobavitelj in serviser za Interacoustics v Sloveniji. Poleg prodaje za vse aparate zagotavljamo kvalitetno namestitev, kontrolne kalibracije in servis.

 

Zahtevajte podrobnejše informacije o posameznih napravah, saj so tukaj navedene zgolj osnovne lastnosti aparatov.

Sveže novosti in podrobnosti preverite tudi na spletni strani proizvajalca: www.interacoustics.com.

 

 

 

 

Program Interacoustics

 
Avdiometri Timpanometri OAE ABR VNG
Avdiometri

 

 

 

 

VIOT - video otoskop - Novo

 

Profesionalno svetovanje in dokumentiranje
VIOT je kompakten visokokakovosten video otoskop. Programska oprema zagotavlja visokoločljive foto in video posnetke, ki se shranijo le s pritiskom na gumb video otoskopa.

 

 

 

 

 

 

 

 

AVDIOMETRI

 

Presejalni (screening) avdiometri
PA5 je otroški avdiometer za meritve v prostem polju, ki ga držimo v roki. Je lahek z enostavnim upravljanjem gumbov, ter zato primeren za vedenjsko meritev sluha pri otrocih. Natančno umerjeni merilni toni so lahko čisti toni s frekvencami od 500 Hz do 4 kHz, ali šum (NB/WN). Kot opcija lahko priključimo slušalke TDH39, ki jih umerimo neodvisno in omogočajo merjenje sluha na običajen način. Vgrajen indikator za baterijo zagotavlja stalno pravilno delovanje. V kompletu je tudi priročna zaščitna torbica.


AS608 je poceni presejalni prenosni avdiometer za meritve slušnega praga po zračni poti z ročnim dajanjem tona - upravljanjem. Primeren je za hitro in učinkovito merjenje sluha v šolah, industriji in drugih okoljih. AS608 je popolnoma prenosen z robustno konstrukcijo in ga zlahka nosimo s seboj. 11 merilnih frekvenc od 125Hz do 8kHz z izhodnim nivojem od -10dB do 100dBHL.


 

pojdi na vrh

Diagnostični avdiometri
AD226 ima enake lastnosti kot AD229b, razen možnosti govorne avdiometrije in testiranja v prostem polju. Zaradi teh lastnosti ta avdiometer predstavlja poceni rešitev za tiste, ki rabijo odličen avdiometer za meritve slušnega praga po zračni in kostni poti.


Novo AD629 spada v skupino diagnostičnih avdiometrov. Model AD629 je prvi pravi hibridni avdiometer saj združuje lastnosti samostojnih in računalniških avdiometrov v enem ohišju.

Vključuje vse funkcije tradicionalnih diagnostičnih samostojnih avdiometrov in dodatno nudi popolno dvosmerno računalniško kontrolo ter on-line način dela. Omogoča tudi različne vrste izpisov in prenos podatkov v bazo (na primer Otoaccess).

 

 

 

 Klinični avdiometri

 

Novo
Novi AC40 je pravi hibrid, ki vključuje vse napredne lastnosti in funkcije, ki se pričakujejo od avdiometra v klinikah.

Med drugim ima dva popolnoma neodvisna dva kanala, barvni grafični zaslon, ...

 

 

 

 


Equinox je dvokanalni avdiometer, ki deluje na računalniški osnovi. Odlikuje ga zelo pestra izbira meritev in visoka prilagodljivost.

pojdi na vrh

Timpanometri


Novo
Novi MT10 je majhen diagnostični timpanometer za testiranje stanja srednjega ušesa, ki ga držimo v roki. Uporaba tega prenosnega timpanometra je enostavna in hitra.

 

 

 


AT235 je avtomatični timpanometer primeren za vse presejalne ali diagnosične meritve. Na voljo je veliko standardnih testov za timpanometrijo, vključno z izbiro ročnega ali avtomatičnega merjenja akustičnega refleksa, ipsilateralno in kontralateralno upadanje refleksa, ETF test, kot tudi tonsko avdiometrijo. Na voljo sta dve merilni sondi – povsem nova majhna in lahka klinična sonda, ali standardna, ki se drži v roki in je primerna za običajno diagnostično delo. Za ta timpanometer je razvito povsem novo DSP vezje (digitalna obdelava signalov), ki zagotavlja visoko prilagodljivost pri uporabi in hitro delovanje. Je tudi lahek, kar olajša prenašanje v zaščitnem kovčku (opcija).
AT235h ima vse funkcije AT235, dodatno pa še možnosti presejalne timpanometrije z uporabo frekvenc 678 Hz, 800Hz ali 1000 Hz v sondi.

 

AT235h izvedba timpanometra omogoča izbiro višjih frekvenc pri meritvi timpanograma, kar je pravilna izbira za meritev timpanograma pri majhnih otrocih.

 

 

 

 

Titan popolnoma prenosen kliničen timpanometer. Omogoča vse možnosti merjenja, v sondi so na voljo različne frekvence (226, 678, 800 in 1000Hz), merjene funkcije evstahijeve tube, merjene stapedius refleksa (ipsi/contra), avtomatično ali ročno delovanje... Na voljo je v presejalni, diagnostični ali klinični izvedbi.

Izpis je mogoč preko dodatnega termalnega tiskalnika ali pa se podatki prenesejo v bazo npr. Otoaccess in se nato tam shranijo in izpišejo na običajen tiskalnik.
Titan je z ustrezno licenco lahko tudi merilnik otoakustičnih emisij (TEOAE in/ali DPOAE), ali merilnik akustičnih potencialov možganskega debla (APMD = ABR).
Vi izberete ustrezno konfiguracijo.


Kombiniran timpanometer in avdiometer
AA222 Audio traveller – z govorom je uresničitev sanj za mobilno uporabo. Majhen in lahek, združuje večino lastnosti, ki jih najdete na avdiometru AD229e in timpanometru AT235. Kot z AT235, lahko vse podatke natisnete z vgrajenim termalnim tiskalnikom ali pa preko opcijskega zunanjega laserskega tiskalnika. Avdiometrični in impedančni podatki se lahko prenesejo v osebni računalnik, kjer je nameščen ustrezen program. Na voljo je tudi prenosna torba. Tudi za stacionarno uporabo je AA222 zelo primeren - v primerih manjših ustanov.


AA222h vsebuje tudi možnost timpanograma z višjimi frekvencami, preiskavo funkcije evstahijeve tube (tudi pri perforiranih bobničih) in možnost ročne izvedbe timpanograma.

 

pojdi na vrh

 

 

 

ABREclipse

 


EP15 je moderen dvokanalni ABR sistem, ki deluje v zasnovi Eclipse. Zaradi lažjega upravljanja EP15 lahko izvaja teste avtomatično, pogoste meritve pa so že programirane. Stimulusi vključujejo maskiranje, click in tone burst, ki omogoča frekvenčno določeno merjenje slušnega praga. Vključeni normativni podatki, in možnost avtomatične namestitve Jewett oznake olajšajo diagnostiko. Vključena je baza podatkov in izdelava poročila o opravljeni meritvi, ter možnost pošiljanja individualnih meritev po elektronski pošti (e-mail) ali z disketo kamorkoli za vrednotenje. EP15 se lahko nadgradi z Interacoustics-ovim OAE sistemom, VNG sistemom, z AAE (Automated Audiogram Estimation) algoritmom za pretvorbo ABR krivulj v avdiogram in modulom ABRIS.


EP25 je enak sistemu EP15, toda omogoča dodatne teste kot: EcochG, ML, LL, P300 in MMN, vsak z namenskimi filtri in pripomočki za označevanje. Prav tako EP25 omogoča priključitev na stimulator polževega vsadka za EABR meritev.
BERAphone, ABR screener BERAphone nudi enkratno rešitev za izvajanje presejalnih (screening) meritev pri novorojenčkih in kasneje. BERAphone sestavlja prilagojena slušalka z vgrajenimi elektrodami za enostavno izvajanje ABR meritev. Elektrode se enostavno odstranijo in sterilizirajo ali enostavno zamenjajo z novimi – so poceni. Program v Windows okolju nudi neprekosljivo enostavno uporabo, pri čemer dopušča tudi prilagajanje programskih opcij za administratorja. BERAphone je opcija pri popularnem EP15/EP25 diagnostičnem ABR sistemu.

 

pojdi na vrh

Merjenje otoakustičnih emisij
TEOAE25 je klinična naprava za merjenje prehodno vzbujenih OAE in deluje v zasnovi Eclipse. Programski paket poteka v Windows okolju in zdravniku zagotavlja vse podatke, ki jih pričakuje, v zelo enostavni in pregledni obliki. Prilagodljivost programa vam omogoča nastavitev presejalnega protokola, ki prikaže »Pass/Fail« rezultat, ter preiskovalcu še vedno nudi izčrpen pregled podatkov. Standardna funkcija je tudi tak izpis podatkov, ki privarčuje čas. Programska platforma z Otoaccess omogoča integracijo ABR, VNG in tradicionalnih avdiometričnih podatkov v en sam program z bazo. TEOAE25 lahko kupite kot samostojno napravo, ali kot opcijo pri ABR sistemih EP15/25.

 

DPOAE25 je modul za meritev distorzijskega produkta OAE, prav tako v zasnovi Eclipse.

 

 

 


OTOREAD presejalni merilnik je prenosne izvedbe in ga lahko pri meritvi držimo v roki. Dobavljamo ga v treh izvedbah: merilnik, ki meri zvočna sevanja ušesa kot produkt pačenja ušesa (DPOAE), merilnik, ki meri prehodno vzbujena zvočna sevanja ušesa (TEOAE) in merilnik, ki meri obe vrsti zvočnih sevanj. Instrument lahko samostojno uporabljamo kot orodje za hiter objektiven preizkus delovanja zunanjih lasnih celic v kohlei, ali v povezavi z drugimi meritvami kot del celotne avdiološke presoje.Videonistagmografija

 


 

VF405 Video Frenzlova očala so pripomoček za vizualno opazovanje in snemanje nistagmus premikov oči pri pacientih z motenim ravnotežjem. Maska za VF405 je enaka, lahka, visokokvalitetna maska, kot pri vseh ostalih naših video okulografskih aparaturah, ki za prenos slike uporabljajo sodobno FireWire tehnologijo.

 


 

VN415 sistem je vrhunski diagnostični aparat za proučevanje premikov oči pri vestibularnih in ravnotežnih preiskavah. Interacousticsova VNG maska je dobro poznana kot robusten in zanesljiv senzor. S svojo ergonomsko obliko je primerna za vse velikosti glave. Kamero odlikuje zelo visoka ločljivost in hitra FireWire povezava do računalnika, kar zagotavlja visoko kakovost slike in natančno izvajanje meritve. Program vsebuje algoritme za detekcijo nistagmusa in analiziranje vseh rezultatov testiranja v realnem času. Normativna območja so vključena v številne možnosti prikazovanja podatkov. Vse premike oči je mogoče tudi posneti in shraniti. Rezultate meritev lahko natisnete na več načinov.
 

VO425 je identičen kot VN415, vendar z dodatnimi možnostmi. VO425 vključuje »VisualLab«, ki zagotavlja stimulus za oculomotorne teste. Stimulusi se generirajo digitalno in se lahko projecirajo na zid ali prikazujejo na TV z večjim ekranom. VisualLab odpravi potrebo po časovno potratni kalibraciji sistema med meritvami in zagotavlja zanimivo izbiro stimulusov za pacienta. Ker vizualna slika zajame pacientovo obrobno vidno polje, lahko dobite prave optokinetične odgovore pri meritvah.

Podatki se shranijo v program Otoaccess.

 

Rotatorni stol - Popolnoma integriran z VNG sistemom in krmiljen preko istega računalnika, kjer je nameščen program za VNG.

pojdi na vrh


Programska oprema
OTOACCESS - baza pacientov in vseh opravljenih meritev, za vse Interacoustics aparate. Enostavna uporaba.

 

IA-NOAH gonilnik zadošča, če želimo samo prenašati tonske avdiograme iz Interacousticsovih avdiometrov v standardni prikaz avdiograma v NOAH-u (ver 2).

 

IA-NOAH Aud. modul vam da poseben Interacousticsov prikaz avdiograma. Od tu je možen prenos avdiograma v Interacousticsove analizatorje slušnih aparatov.

 


 

 Obširnejše informacije so na voljo pri nas ali na spletni strani proizvajalca: www.interacoustics.com.

pojdi na vrh

Tihe kabine - za izvajanje avdioloških meritev

 


SAW2

 


Opis in tehnični podatki
Za točno meritev
slušnega praga v avdiometriji potrebujemo tih prostor. Takega pa danes že težko najdemo. Okoliški hrup pogosto prekrije (maskira) šibak merilni ton in tako kaj hitro izmerimo napačno vrednost slušnega praga. To se še posebno pozna pri merjenju slušnega praga po kostni poti, ko je merjeno uho odprto. Zato je danes uporaba tihe komore nujna. Le tako lahko zadostimo zahtevam mednarodnih standardov, ki so že nekaj časa tudi naši standardi. Mednarodna organizacija za standarde ISO je že l. 1983 v standardu ISO 6189 (Pražna avdiometrija s čistimi toni po zračni poti za oceno ohranjenosti sluha) in ponovno l. 1989 v standardu ISO 8253 (Avdiometrijske preizkusne metode) podala najvišje še dovoljene ravni okoliškega hrupa, da je meritev slušnega praga še točna.

Tihe kabine se med seboj razlikujejo po velikosti, predvsem pa po stopnji izolacije pred hrupom, kar je seveda najbolj pomembno. Zvočna izolacija kabin se po standardu SIST EN ISO 11957 – 1996 (Določitev zvočne izolacije kabin) podaja v dB. Izolacija je frekvenčno odvisna (nižja pri nižjih frekvencah in višja pri višjih frekvencah).

Standardna kabina SAW 2 združuje dobro zvočno izolacijo in eleganten izgled po dostopni ceni. Stene, pod in strop so natančno izdelani v večslojni tehnologiji, kar zagotavlja odlično zvočno izolacijo pri zmerni teži. Vrata, pritrjena na štirih tečajih, se pri zapiranju zaskočijo na treh mestih in se pri tem zatesnijo s tremi gumastimi tesnili. Okno za opazovanje notranjosti kabine sestavljajo štiri stekla različnih debelin, vpetih v okno z gumastim tesnilom. Ker so stene med seboj zamenljive, imamo lahko vrata na kateri koli strani. Vrata se odpirajo v levo, ali po dogovoru tudi v desno. Odlično zvočno izolacijo imata tudi dva dušilnika zvoka vdelana v stropu, ki omogočata skupaj z ventilatorjem, ki ni pritrjen na kabino, zračenje kabine tudi med meritvijo.

Priključni plošči v kabini in pred njo omogočata povezavo avdiometra s slušalkami, vibratorjem in signalno tipko pa tudi povezavo drugih instrumentov. Na stikalni omarici v bližini okna pa lahko vključimo razsvetljavo v in pred kabino ter ventilator. Zunanjost kabine je obarvana s posebnim plastičnim lakom, barvo pa po želji izbere naročnik. Kabina je elastično vpeta na tla prostora, v katerem je postavljena. Minimalna višina prostora je 260 cm.

Dimenzije kabine:

a) zunanje: 240 x 130 x 130 cm (V x Š x G)
b) notranje: 200 x 110 x 110 cm (V x Š x G)
c) vrata: 210 x 70 cm (V x Š)
d) miza: 130 x 65 cm (Š x G)
e) okno: 65 x 65 cm (V x Š)
f) teža cca 700 kg

Dušenje kabine: 44dB

Frekvenčna odvisnost dušenja :
Centralna frekvenca filtra (Hz) 250  500  1000  2000  3000  4000  5000
Dušenje (dB)                          37    44     47      44     49     50      54


Meritev dušenja kabine je opravil Laboratorij za akustiko pri Zavodu za gradbeništvo Slovenije po standardu SIST EN ISO 11957 – 1996 (Določitev zvočne izolacije kabin).
 

pojdi na vrh